Vervolggesprek na regeling

In principe komt één van onze vrouwelijke uitvaartbegeleiders, in overleg met u, iedere dag tussen overlijden en de uitvaart bij u langs. Er is veel om met elkaar te bespreken voordat er een invulling van de dag van de uitvaart is gemaakt.

Misschien is dit al op de eerste dag gebeurd. Meestal zijn alle familieleden dan bij elkaar en vindt men het prettig dan ook maar gelijk het één en ander met elkaar te bespreken. Maar het hoeft niet, het kan op uw tempo, net wat bij u past en wat moogelijk is. 

Wat u mag verwachten van Marea Uitvaart

Bijvoorbeeld: wat verwacht u van ons en wij van u? Wordt er begraven of volgt er een crematie en wanneer wilt u dat dit gaat plaatsvinden. De opbaring, welke keuze maakt u hierin: een thuisopbaring of in een rouwcentrum naar uw keuze? Heeft u behoefte te helpen met de laatste zorg? Welke kleding kiest u uit voor uw dierbare? Gaat u kennis geven van het overlijden van uw dierbare via een rouwkaart en/of advertentie in de krant? Heeft u de tekst daarvoor al klaar of kunnen wij u daarmee helpen? Waar wilt u dat de afscheidsdienst wordt gehouden? Hoe wilt u dat de sfeer is op de dag van de uitvaart? Gaat er iemand spreken tijdens de afscheidsdienst? Welke muziek wilt u dat er wordt gespeeld en hoeveel, misschien zelfs wel live-muziek? Een powerpoint-presentatie behoort ook tot de mogelijkheden. Wilt u dat de uitvaart wordt vastgelegd op film of foto voor de toekomst of voor diegene die er niet bij kan zijn? Kortom, er komen heel veel keuzemomenten op u af, die wij samen weloverwogen stap voor stap zullen nemen en steeds op elkaar zullen afstemmen. Hierbij wordt u op een warme betrokken wijze ondersteund en geïnspireerd door onze uitvaartbegeleider. Participatie in het gehele proces kan voor u helpen bij het rouwproces, u bepaalt zelf tot hoever u hierin gaat. Het uiteindelijke doel is om samen met u een uitvaart te creëren welke lijkt op een afspiegeling van het leven van de overledene, passend bij u en de nabestaanden en waar u naderhand met z'n allen met een goed gevoel aan terug kunt denken. 

MAREA kan u ook adviseren met een SPREKER op de dag van de uitvaart. Wanneer er een kerkelijke uitvaart plaatsvindt, dan ligt de regie van de plechtigheid binnen de kerk meestal in handen van een dominee, pastoraal medewerker, pastor of priester. In het geval dat het geen kerkelijke uitvaart betreft en u kunt of wilt dit niet invullen, dan is het wel zo fijn dat er een professionele spreker in de arm genomen kan worden. Annemieke Lobik is zo iemand, zij verzorgt een In Memoriam voor u door met u in gesprek te gaan en zodoende een nagedachtenis te schrijven, desgewenst kan zij de tekst ook tijdens de plechtigheid voor u uitspreken. Annemieke heeft een onafhankelijk bedrijf sinds 2010: 'In Memoriam Zeeland', (wat totaal niets te maken heeft met Uitvaartzorg Memoriam Walcheren). Kijkt u gerust op haar website www.inmemoriamzeeland.nl zodat u een beter beeld krijgt van wat Annemieke u te bieden heeft. Annemieke is een vertrouwd gezicht bij MAREA, sinds 2010 werkt zij ook voor MAREA als freelance-uitvaartbegeleider.

Mocht zij u niet van kunnen dienst zijn, dan heeft MAREA zeker nog andere contacten welke wij u kunnen aanbieden.