Baby- en kinderuitvaarten Zeeland

“Het is niet eerlijk, ons kindje was nog te klein.
Zo klein dat het nog niet eens volgroeid was.
We hebben nog niet eens de kans gehad ons kindje te leren kennen
voordat we zelfs afscheid moeten 
nemen…….”

´Afscheid moeten nemen´. Een afscheid nemen van jong leven kan zo’n intense pijn doen. Het is onbegrijpelijk, onvoorstelbaar; de wereld staat stil voor diegene die dit meemaakt. De mensen van MAREA willen er deze dagen voor u zijn en doen wat nodig is voor u. Zoeken naar een manier om dit afscheid op de voor u juiste wijze te beleven. Op zoek naar een goede plaats voor het afscheid, warme woorden, voor u passende rituelen. Het kan allemaal op uw wijze, misschien zelfs met beschuit met muisjes omdat er nieuw leven werd verwacht.

“Het was ontroerend te zien hoeveel mooie tekeningen en gekleurde bloemetjes haar klasgenootjes bij haar kist hadden gelegd. Zelfs de kist was in haar lievelingskleuren geschilderd. Hoe liefdevol is er afscheid van haar genomen, ieder op haar/zijn eigen wijze. Samen hebben ze haar lievelingsliedjes gezongen en haar begeleid naar haar laatste rustplaats”.

Zo zou een afscheid kunnen zijn, als een afspiegeling van dit te korte leven.

Tijdens de afscheidsdienst in het midden van de aula met alle klasgenootjes er omheen. Voor het laatst als gezin, met al uw naasten dicht om uw kind heen.

De lievelingsliedjes van uw kind, niet uit haar/zijn kamer, maar met het volume dat u van haar/hem thuis gewend was, in de aula.

Of zachte muziek, waarmee u die verbondenheid voelt met uw dierbare kind, met ruimte voor tranen en verdriet, maar wellicht ook met een glimlach.

Ook kunnen we het afscheid van uw lieveling in intieme sfeer bij u thuis laten plaatsvinden, op passende wijze.   

Een afscheid tijdens de uitvaart waarin u het leven van dat voor ú zo kostbare kind doorvoelt. Uw overleden kind mag niet vergeten worden. De herinnering aan haar/hem moet blijven, liefst zo gedetailleerd mogelijk.