Team Marea Uitvaart

 

MAREA Uitvaart bestaat uit een team van 5 vrouwen waarvan:

Uitvaartverzorgers:

Mar.jpg

Mijn naam is Marianne van de Graaf, woonachtig in Zoutelande en de persoon achter Marea Uitvaart.

Ik heb een medische achtergrond, heb 25 jaar als doktersassistente gewerkt op verschillende locaties. Heb van 2001 tot en met 2003 als leerling-verpleegkundige in het Ziekenhuis Walcheren gedeeltelijk de studie verpleegkunde HBO/V gevolgd. Vanuit mijn werk- en levenservaring voel ik affiniteit met mensen die in een terminale fase verkeren; deze mensen komen uiteindelijk te overlijden. Dit overlijden, "de dood", brengt vele facetten met zich mee, zoals onder andere: rouw en verdriet en het begeleiden van nabestaanden.

Begeleiding bij uw verlies:

Hier ligt mijn kracht en tevens mijn uitdaging. Het voelt voor mij heel natuurlijk het proces rond het overlijden te begeleiden. Ik bezit empathie, kennis, (levens-)ervaring en de kwaliteit om nabestaanden te begeleiden waarmee ik anderen van dienst kan zijn. Wat heeft me hiertoe gedreven? Persoonlijk heb ik eerder meerdere ervaringen met de dood meegemaakt, van heel dichtbij. 

Kwam voor mijn opleiding in aanraking met dit fenomeen, of de dreiging ervan en ben erover gaan nadenken, het gaan opzoeken en me erin gaan verdiepen. Toen heb ik ervaren dat dit was waarvoor ik mij wou gaan inzetten. Ik ben graag onder de mensen, ik kan en wil heel dichtbij mijn medemens zijn om hen te helpen en te kunnen ondersteunen in zo'n moeilijke periode. Juist tijdens en na het overlijden van een dierbare.  Allereerst ben ik scholing gaan volgen om overledenen te kunnen verzorgen. Hierna ben ik in de periode 2005/2006 de HBO-opleiding in Zwolle gaan volgen bij 'Marjon Klaassen' tot uitvaartbegeleider, tegenwoordig "Meander Opleidingen'genoemd. Hierbij werd de basis gelegd om een eigen onderneming te gaan starten. Tijdens deze opleiding heb ik meerdere stages gevolgd in Rotterdam en omgeving om de praktijk te ervaren en me te bekwamen in dit vak. Na deze periode volgden nog enkele maanden waarin ik werkervaring heb opgedaan bij een collega-uitvaartonderneming als uitvaartbegeleider. Zo heb ik me kunnen voorbereiden om mijn eigen bedrijf Marea uitvaart te kunnen starten.

Het is echt een vak dat bij mij past. Door mijn betrokkenheid te tonen, tijd en aandacht te investeren kan ik u vanuit mijn opgedane kennis professionele begeleiding bieden. Ik ondersteun u op liefdevolle wijze, zodat we samen toe kunnen werken naar een warm, liefdevol afscheid.

Ik informeer u graag over de mogelijkheden die er zijn rondom een uitvaart.

 Caroline.jpg

Mijn naam is Caroline Giltay-Kruizinga, woonachtig in Goes. Ik help Marianne bij drukte, zodat iedere familie de aandacht krijgt die ze verdient, bij vakanties, want ook een uitvaartondernemer moet wel eens opladen en bij ziekte, want ook wij komen daar helaas niet onderuit.

Sinds april 2016 ben ik werkzaam in de uitvaartbranche. Eerst ben ik begonnen met het verzorgen, vervoeren en thuisopbaren van de overledene. Dit destijds nog naast mijn werk bij een zorgverzekeraar. Op den duur sloeg de weegschaal om en heb ik na 17 jaar mijn vaste baan opgezegd om me volledig in te zetten voor de nabestaanden. Na een periode van ongeveer drie jaar miste ik de verdere begeleiding van nabestaanden naar een mooi afscheid toe. Nadat de overledene was verzorgd kwam ik vaak niet meer terug en daar hield mijn werk op. In 2019 ben ik daarom gestart als uitvaartverzorger. Door mijn ervaring als overledeneverzorgster en vervoerster had ik al een mooie basis. Hierdoor sta ik niet snel met twee linkerhanden als een thuisopbaring fout dreigt te lopen. Ik heb diverse cursussen gevolgd voor verzorging én make-up en camouflage. Tevens heb ik mijn diploma behaald voor uitvaartverzorging en volg ik geregeld nog cursussen om uitvaarten vorm te geven, want kwaliteit staat voorop. Daarnaast weet ik door mijn ervaring waar de chauffeur van de rouwauto tegenaan kan lopen of diegene die nu in mijn plaats de laatste verzorging van het lichaam doet.

Mijn drijfveer:

Ik vind het dankbaar om van betekenis te kunnen zijn. Samen met de nabestaanden sta ik voor een mooie laatste herinnering. Geheel naar wens van de nabestaanden en in de gedachtegang van diegene die is ontvallen. Ik kan ondersteunen bij de logistiek voor de dag van de uitvaart, maar ook de inhoud van de dienst, van het converteren van muziek, tot het maken van een powerpointpresentatie, als het schrijven van een levensverhaal. Daarnaast kan ik bijdragen in het maken van een mooie rouwkaart waarmee het overlijden en de dag van de uitvaart wordt aangekondigd. Dit betreft tenslotte een document wat men graag neerzet en wat het karakter van de overledene moet uitstralen. Uiteraard mogen nabestaanden deze dingen ook zelf doen indien ze daar troost uit putten en waarnodig spring ik dan bij.

Ik voel mij bevoorrrecht als ik het vertrouwen van een familie krijg om samen met hun orde in de chaos en het verdriet te scheppen in een verdrietige en breekbare periode waarbij alles goed moet gaan. We kunnen het tenslotte maar een keer doen. Ik vind het fijn om naast de familie te mogen staan en hen te ondersteunen waar nodig. Zodat zij achteraf kunnen zeggen dat het een waardevol afscheid was. Een afscheid waardoor ze de volgende moeilijke stappen kunnen zetten in een leven zonder de overledene fysiek in hun midden. Ik ben niet het type van "Hoe hoort het", maar van:"Hoe wilt u het" en probeer in die wensen te voorzien. Door middel van een luisterend oor probeer ik jullie wensen om te zetten in een afscheid. Bent u de volgende familie die ik met liefde mag begeleiden?

 

 

 Gastvrouwen:

Irene.jpg

Irene Bode (Vlissingen)                 

                                                                                                                   

 Jolanda.jpg

Jolanda Snijders (Vlissingen)   

 

 Helmi.jpg

Helmi (Vlissingen)